Saskaņā ar jaunu pētījumu, galvenais stresa cēlonis precētām sievietēm ir vīri, nevis bērni. Un lūk, ko ar to darīt…

  • Uz sieviešu pleciem ir ārkārtīgi liels daudzums mājas darbu

Katra piektā mamma par pastāvīga stresa avotu min vīra palīdzības trūkumu mājas darbos. Sievas tērē lielu daļu laika, lai nodrošinātu ģimenes vajadzības, bet vīriešiem paliek vairāk laika atpūtai. Uz sieviešu pleciem bieži vien ir ne tikai ēdiena pagatavošana un tīrīšana, bet arī rēķinu samaksāšanu, produktu iepirkšana un ģimenes budžeta plānošana. Tas izsmeļ spēkus un rada lielu nogurumu un spriedzi.

Risinājums

Pats acīm redzamākais padoms –vīriem jāpalīdz sievām rūpēs par saimniecību. Viens no galvenajiem veiksmīgas laulības faktoriem ir līdzīgi sadalīti mājas pienākumi. Laulātajiem ir jāciena vienam otra pūles.

  • Sievietes jūtas vainīgas un cieš no brīvā laika trūkuma

Vairums aptaujāto sieviešu sūdzas par laika trūkumu. Īpaši tās, kuras strādā, jo vakari paiet nevis atpūtai, bet gan mājas lietu pildīšanai. Tā dēļ viņas piekūst un pieļauj kļūdas.

Tā kā liela daļa atbildības par ģimeni guļ uz sievietes pleciem, tieši viņa jūt vainu, ja kaut kas notiek ne tā. Vainas apziņa savukārt rada stresu un traucē tikt galā ar ikdienas lietām.

Lasi vēl: Ja tu savās mājās novēro 10 šīs dīvainās lietas, tad tevi un tavu mājokli sargā mājas gariņš

Risinājums

Lai sieviete nejustu laika trūkumu un vainas sajūtu, vīriem ar viņām jāsadala ne tikai mājas darbi un rūpes par bērnu, bet arī atbildība par visu ģimeni kopumā. Kad laulātie atklāti apspriež problēmas, kopā pieņem lēmumu, un uzņemas par to atbildību, tas ļauj daudz labāk atrisināt sarežģītus uzdevumus.

Avots:

positivno

COMMENTS

Pievienot komentāru