Saskaņā ar jaunu pētījumu, galvenais stresa cēlonis precētām sievietēm ir vīri, nevis bērni. Un lūk, ko ar to darīt…

Precētas sievietes izjūt lielu stresu, salīdzinot ar vientuļajām sievietēm. Viņām ir liela slodze: rūpes par ģimeni. Viņas biežāk cieš no galvas sāpēm, noguruma un negatīvām emocijām.

Izrādījās, ka tieši vīri, nevis bērni, ir galvenais iemesls šīm problēmām. 46% aptaujāto atzinās, ka bērni liek viņām nervozēt mazāk nekā laulātie. Vienlaikus viņas atzina, ka nepatīkamas emocijas nekādi nav saistītas ar partneru krāpšanu vai cietsirdīgu izturēšanos.

Mēs nolēmām noskaidrot, kā tieši vīri ietekmē negatīvi sievu psiholoģisko stāvokli.

  • Vīrs uzvedas kā vēl viens bērns

Daudzi vīrieši uzvedas kā bērni līdz 43 gadu vecumam. Tas izpaužas kā vieglprātīga attieksme pret bērnu un ar viņu saistītiem jautājumiem.

Visbiežāk tēvi izklaidējas kopā ar bērniem. Savukārt māte uzņemas visus audzināšanas jautājumus, tostarp arī par bērna veselību, izglītību un attīstību. Tādējādi mātes reizēm sāk bērniem asociēties ar kaut ko garlaicīgu un stingru. Tas rada konfliktu starp mātēm un bērniem, kā arī starp vecākiem.

Risinājums

Esiet vienprātīgi. Ja viens no vecākiem bērniem kaut ko aizliedz, otram vecākam šis lēmums ir jāatbalsta. Vecākiem jau iepriekš ir jāvienojas, ko var, un ko nedrīkst bērns darīt.

Tikpat svarīgi dalīt ikdienas rūpes par bērnu. Vīriem vairāk jāiesaistās bērnu dzīvē, bet mātēm būtu labi laiku pa laikam mazināt kontroli: reizēm paspēlēties ar mazuli ir labāk, nekā sargāt viņu no visa veida briesmām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru