Sīpolus vienmēr lieku saldētavā. Tiklīdz tu uzzināsi, kāpēc, darīsi to pašu!

Zemi paklanos tām sievietēm, kuras pašas nodarbojas ar ēst gatavošanu, sargājot ģimeni no pusfabrikātiem un citiem kaitīgiem produktiem. Mēs zinām, cik tas ir piņķerīgs darbs: lauvas tiesu laika aizņem ne tikai pats gatavošanas process, bet arī piemērotu ēdienu un jaunu to pagatavošanas veidu meklēšana.

 

Lai šo uzdevumu nedaudz atvieglotu, piedāvājam jums, mīļās saimnieces, dažus trikus, kas palīdzēs ietaupīt laiku un padarīs jūsu kulinārijas šedevrus vēl garšīgākus un ēdiena gatavošanu vienkāršāku.

 

Gatavošanas triki

 

Lai no vārītas olas viegli noņemtu čaumalu, pievieno vārāmajam ūdenim citrona šķēli vai pusi tējkarotes cepamās sodas

 

Kas var sabojāt vārītus, mājās gatavotus pelmeņus? Tikai cieta mīkla. Tiem, kuri bieži sevi lutina ar šo ēdienu, iesakām apbruņoties ar glāzi auksta ūdens un kādā brīdī ieliet ūdeni katlā, kurā vārās pelmeņi.

 

Tagad nav jāskrien pie kaimiņienes, lai aizņemtos cepšanai olu, kuras neesamību tu  atklāji visnepiemērotākajā brīdī. To var viegli aizstāt ar pusgatavu banānu.

 

Gadās, ka traukā jāpievieno dažas daiviņas  ķiploka vai pat ķiploku galviņas. To tīrīšana ir tik grūts uzdevums! Mikroviļņu krāsns atvieglos uzdevumu: ieliec tajā ķiplokus un paturi tos iekšā 15 sekundes, uzregulējot minimālu jaudu. Pēc tam miziņu varēs notīrīt daudz vieglāk.

 

Pirms pērc papriku, pievērs uzmanību kameru skaitam apakšā. Paprika ar trim kamerām ir saldāka un lietojama tīrā veidā, savukārt pipari ar četrām kamerām ir izturīgāki un rūgtāki, ideāli piemēroti dažādu ēdienu pagatavošanai.

 

Zobu diegs viegli pārgriezīs jebkuru ceptu produktu, tostarp kūku. Šis triks der arī termiski neapstrādātai mīklai, piemēram, kanēļa bulciņu pagatavošanai.

 

Ja jūsu ģimene nav īpašs izņēmums, mēģini ietaupīt laiku un augu eļļu, gatavojot  kartupeļus cepeškrāsnī. Vienkārši nomazgā bumbuļus, izveido iegriezumus, apslaki ar eļļu, sāli un pievieno garšvielas. 40 minūtes cepeškrāsnī 220 grādos un gatavs! Iegriezumos vari lievietot jebkuru pildījumu –  speķi, sviestu vai kausētā siera šķēles.

 

Lai griežot sīpolus neraudātu, vispirms ievieto tos saldētavā uz 15 minūtēm.

Lasi vēl: Vīramāte atrada dēlam mīļāko, lai “izēstu” no mājokļa vedeklu bez pūra. Ļaunāk nav iespējams rīkoties! Un lūk, kā tas beidzās!

No bieza jogurta izdosies veselīgs un garšīgs kārums bērniem. Ievieto jogurtu konditorejas šļircē un izspied pilienus uz cepamā pergamenta. Tikai viena stunda saldētavā – un vari baudīt brīnišķīgu saldēdienu!

 

Mēs ceram, ka esam parādījuši tev, kā izmantot dažiem mājsaimniecības knifiņiem. Ja tev patika šis raksts, dalies  šajā informāciju ar draugiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru