Šis bērns kliedza diennakti no sāpēm. Iemesls kļuva skaidrs, kad ātrās palīdzības ārsti atvēra ledusskapi

Izrādās, par nelaimes iemeslu kļuva gaļas pusfabrikāti: šķiņķis, desa, arī siers. Produkti, kas tiek pasniegti un uzglabāti aukstā veidā (t.i., netiek pakļauti termiskai apstrādei).

Listērija ir baktēriju veids, kas izsauc šo meningītu, un šī baktērija mīl šādus produktus un spēj izdzīvot zemās temperatūrās. Pieaugušajam tas nav bīstams, bet bērnam, īpaši jaundzimušajam, imunitāte vēl nav spējīga tikt galā ar to.

Lai pārliecinātos par pārtikas nekaitīgumu uz bērnu, grūtniecei pilnīgi viss ir termiski jāapstrādā. Par laimi, Lusindas bērns tika izglābts.

 

 

Ir zināms, ka listērija 4 ° C temperatūrā atšķirībā no citiem mikroorganismiem var vairoties pārtikas, gaļas un piena produktos. Listērija ārējā vidē ir dzīvotspējīga līdz 3-4 mēnešiem, augsnē – līdz 600 dienām, uz piesārņotām virsmām – līdz 1-3 mēnešiem.

Atdzesēta gaļa samazina dzīvotspējīgo listēriju skaitu, bet nav pilnīga patogēna nāve nenotiek. Saldētā gaļā, mīnus 10-28 ° C, dzīvotspējīga listērijas baktērija var tikt atrasta pat pēc10-14 mēnešiem.

Gaļai un ādai, kas konservēta ar nātrija hlorīdu, listeriozes izraisītājs saglabājas 60 dienas vai ilgāk. Vārot desas 80 ° C temperatūrā, listeriozes izraisītājs mirst tikai pēc 75-90 minūtēm. Desu uzglabāšanas process zemā temperatūrā samazina dzīvotspējīgo listēriju skaitu, bet ne pilnībā inaktivē tās, kas rada draudus cilvēkiem inficēties.

Lasi vēl: Mēs pastāstīsim kā atbrīvoties no odiem ar mājas līdzekļiem

Šie dati apstiprina, ka dzīvnieki, par kuriem ir aizdomas par listeriozi, pirms nokaušanas ir jāpakļauj rūpīgākai veterinārai pārbaudei.

Bet brīnums ar Lusindas bērna izglābšanu varēja arī nenotikt. Tas vēlreiz pierāda, ka topošajai māmiņai maksimāli uzmanīgi jāseko līdzi savam dzīvesveidam.

Avots:

vzdyhaj

COMMENTS

Pievienot komentāru