Sonogrāfijas laikā topošā māmiņa priecīgi iesaucās “Skatāties, mana mazulīte pūš gaisa burbuļus!” Tomēr tie nemaz nebija burbuļi…

Sonogrāfijas laikā šķita, ka šis bērns vienkārši pūš gaisa burbuļus. Taču māmiņa bija sagrauta, uzzinot, ka šis burbulis patiesībā ir audzējs.„Ir taču jābūt kādam veidam, kā viņu izglābt,” viņa nemitīgi atkāroja.

Ārsti uzstāja uz grūtniecības pārtraukšanas, savukārt Temija lūdza viņiem darīt kaut ko lietas labā.  Un tad viņi piedāvāja uz viņas pašas atbildību veikt operāciju. Vēl mātes dzemdē esošam nedzimušam bērnam.

Šobrīd Leina, tā pati mazulīte, dzīvo ASV un jūtas lieliski. Apmēram 17 nedēļu vecumā, kad viņa vēl atradās savas mātes miesās, viņa ieguva iespēju dzīvot. Ārsti paziņoja, ka burbulis patiesībā ir teratoma, – retas formas potenciāli bīstams audzējs, kas sastopams vienā gadījumā no 100 000 grūtniecību.

Ginekologi teica Temijai, ka grūtniecības pārtraukšanabūtu tā labākā izeja. Taču ir arī otra. Turpināt iznēsāt bērnu, kuru katru brīdi var pazaudēt.  Un viņa izlēma par labu otrai iespējai.  „Tobrīd klājies ļoti grūti,” atceras sieviete, „emocionāli, psihiski un visādi citādi arī. Tad man piedāvāja operāciju.”

Lasi vēl: Zinātnieki paskaidroja, kāpēc kaķis bieži mīca mūs ar savām ķepiņām un ko viņš vēlas ar to pateikt

Šī operācija tika veikta sievietes dzemdē ar endoskopa palīdzību – tā ir ierīce, kas palīdz ārstiem izmeklēt iekšējos orgānus. Un tieši ar šīs ierīces palīdzību viņi varēja monitorā sekot līdzi savām darbībām.

Persika izmēra audzējs tika izoperēts ar lāzera stara palīdzību. Leina piedzima piecus mēnešus pēc operācijas, un vienīgais, kas atgādinās viņai par piedzīvoto, ir mazmazītiņa rēta uz viņas lūpas.

Avots:

kaifovo

Pievienot komentāru