Džims Kerijs paskaidroja, kas ir depresija. Tas ir pats labākais, ko jebkad nācies dzirdēt!

20 gadu vecumā viņš pirmo reizi saskārās ar depresiju. Taču tad Džims atrada veidu, kurp novadīt savas negācijas. 21 gada vecumā viņš pirmo reizi parādījās šovā “The Tonight Show”.

“Izmisums – tā ir nepieciešama sastāvdaļa jebkā radīšanai. Punkts. Ja jūs kādā brīdī neesat krituši izmisumā, jūs neesat tajā ieinteresēti.” / D. Kerijs

Lasi vēl: Spēcīgākā lūgšana naudas un labas veiksmes piesaistei! Kad un kā to lasīt!

“Pašlaik man nav depresija. Patiesībā, depresija nemaz neeksistē,” stāsta Džims.
“Tagad, kad ārā aiz loga līst, es nebaidos no tā, ka lietus mani noslīcinās. Tas vienkārši ir lietus, un es zinu, ka tas kāda brīdī pārstāsies.”

Kerijs ir nonācis pie secinājuma, kas radies pēc vairākiem slavas gadiem: ir pilnīgi bezjēdzīgi tērēt visu savu dzīvi, veidojot un bagātinot sevi tā, lai izveidotu “ideālo es”.

“Tas viss ir ego: vēlme būt svarīgam, būt kaut kam, būt nozīmīgam. Patiesībā, šis alkatīgais sevis meklēšanas posms sniedz mums tikai sāpes un ciešanas, turklāt tam ir trīs galvenie pamati.

Pirmkārt, tas rada šķelšanos mūsu un visu citu cilvēku starpā, kuri šķietami arī ir tie, kas izdaiļo mūsu it kā ideālo raksturu. Otrkārt, tas ieved mūs maldinājumos, jo mēs domājam, ka apstākļiem nav jāmainās – mums nav jāmainās.

Treškārt, šī nemitīgā sevis meklēšana atņem mums mieru, jo tā liek mums domāt, ka mums kaut kas nemitīgi trūkst.

Pretinde šīm ciešanām – atmest vēlmi būt “kaut kam”. Kerijs saka: “Pilnības sajūtai nav nekāda sakara ar cilvēka Eego.” Lai justos pilnīgam, mums ir nepieciešams palaist vaļā vēlmi nemitīgi uzturēt savu tēlu.

Cilvēki nemitīgi runā par depresiju. Atšķirība starp depresiju un skumjām ir tajā, ka skumjas – tās var pēkšņi gadīties, turklāt ir vienalga, kādā brīdī un kas būtu noticis. Depresija ir tad, kad jūsu ķermenis pasūta jūs trīs mājas tālāk, paziņojot, ka vairs nevēlas būt kopā ar jūsu personāžu, tas pasaka, ka nevēlas uzturēt šo avataru, kuru jūs radījāt šajā pasaulē. Noņemiet beidzot šo masku!

Par vārdu “depresija” ir jādomā kā par “dziļu atpūtu”. Jūsu ķermenim ir nepieciešama dziļa un pamatīga atpūta no jūsu tēla, kuru jūs nemitīgi centāties attēlot.

Manā dzīvē depresija vairs nav – tiešā vārda nozīmē nav. Man ir skumjas un prieki, un apmierinājums un pateicība.”

Domājams, ka šajā visā tiešām kaut kas ir. Katram no mums nepieciešams laiku pa laikam noņemt nost savu masku, kā to izdarīja Džims Kerijs.

avots

Pievienot komentāru