Feldšeris bezmaksas ārstē pensionārus un bezpajumtniekus. Daži draugi un paziņas uzskata viņu par jukušu, taču sieva viņu pilnībā atbalsta

32 gadus vecs Čeļabinskas iedzīvotājs Jevgēnijs Kosovskih nesavtīgi palīdz bezpajumtniekiem, vientuļiem cilvēkiem un pensionāriem, sniedzot viņiem bezmaksas medicīnisko palīdzību.

Daži draugi un paziņas uzskata viņu par jukušo, taču Jevgēnijs nepievērš tam uzmanību, bet vienkārši dara savu darbu, ko viņam neviens nemaz nebija lūdzis darīt. Par viņu pastāstīja vietējais izdevums „Labas ziņas”.

Jevgēņijam ir feldšera izglītība un viņš strādā vienā no pilsētas atveseļošanas centriem. Pēc viņa teiktā, viņam nebija kāda īpašā iemesla sniegt palīdzību bezpajumtniekiem. Stāsta, ka vienkārši kādā brīdī ir sapratis, ka pārāk daudz nevienam nevajadzīgu vīriešu un sieviešu spiesti mitināties uz ielas.

Un tagad reizi nedēļā viņš brauc uz Kaļiņinas rajona siltummezgliem, kur mitinās bezpajumtnieki un rīko tur savdabīgu medicīniskās palīdzības punktu.. Viņš atdzen savu sniegbaltu kā ātrā palīdzība autiņu, attaisa bagāžnieka durvis un sāk sirdzēju pieņemšanu.

Pacientu viņam netrūkst: daudzi vietējie pazīst un gaida Jevgēniju. Visbiežāk pie viņa vēršas ar infekcijas slimībām, vaļējām brūcēm, gadās, ka atnāk nomērīt spiedienu vai arī… vienkārši aprunāties.

Vientuļiem pensionāriem bieži vien pietrūkst saskarsmes, un tādējādi Jevgēnijs sastāda viņiem kompāniju. Daži, redzot Jevgēnija piemēru, cenšas viņam palīdzēt. Kāda gados paveca kundze, kas reiz pati vērsās pie Jevgēnija pēc palīdzības, tagad regulāri atnes pīrādziņus visiem trūkumcietējiem.

Turklāt Jevgēnijs apkalpo visus, kas meklē viņa palīdzību – netīrus un noskrandušus, kurus nepieņems nevienā pilsētas poliklīnikā. Daudziem no viņiem nav nedz apdrošināšanas polises, nedz pases.

„Protams, ka neiztiek arī bez smagas psihoemocionālās slodzes. Cilvēkināk ar savām bēdām un traģēdijām. Vienam no klaidoņiem bojā gājusi visa ģimene – sieva un divi bērni, vīrietis nespēja tik pāri šīm bēdām, sāka dzert un nokļuva uz ielas,” pastāstīja Jevgēnijs.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru