Kaķis ir nopietns apdraudējums bērna veselībai. Situācijas, kad noteikti būtu jābūt piesardzīgam

Vērts pieminēt vēl divas potenciāli bīstamas slimības – vēderplēves iekaisumu un toksoplazmozi. Tiesa, ir arī citas kaites, kas rodas no “kaķu cilts”, piemēram, tā pati ēde, taču tieši divas iepriekš minētās ir uzskatāmas par visbīstamākajām. Tāpēc, kamēr bērns “visu bāž mutē” un vēl nav pilnībā apguvis higiēnas iemaņas (piemēram, roku mazgāšanupēc saskarsmes ar dzīvnieku), kaķi nekādā gadījumā nedrīkst ieviest mājās.

Un pēdējais, ļoti svarīgs aspekts – neievies kaķēnu mājās, ja bērns ir tajā vecumā, kad uztvers dzīvnieciņu tikai kā rotaļlietu. Un tikai tad, kad tava atvase būs gatava pieņemt kaķi kā draugu vai vismaz kā “savu mazāko brāli”, varisākt domāt par ģimenes “papildināšanu”.

Lasi vēl: Ja pirms gulētiešanas tevi nomāc negatīvas domas, izmēģini šo psiholoģisko paņēmienu. Tas ir pavisam vienkāršs, bet efektīvs!

Ir skaidrs, ka visas šīs lietas – prasme staigāt, higiēnas noteikumu ievērošana un pašapziņa – bērniem neizpaužas vienlaikus. Tāpēc nav iespējams noteikt precīzu vecumu kaķīša ieviešanai – katram vecākam tas jāizlemj pašam, izvērtējot bērna attīstības līmeni.

Avots:

news

Pievienot komentāru