Sapņo par laimīgu laulību? Partneriem ir vērts kopā darīt šīs 7 lietas un tad viss nokārtosies

Ērika Bārkere, balstoties uz pārsteidzošiem pētījumiem, ir sarakstījusi vairākas grāmatas laimīgai dzīvei un arī veiksmīgai laulībai.

Mēs piedāvājam saīsinātu Bārkeres padomu versiju, lai laulība būtu patiesi izdevusies un laimīga.

  1. Laimīgi laulātie pāri saprot visu pareizi.

Kad vīrs vai sieva pieļauj kļūdu, bet pati laulība ir laimīga, tad laulātais partneris uz šo kļūdu skatās kā uz nenozīmīgu un īslaicīgu.

Bārkere uzsver, ka, ja trauki nav nomazgāti, tātad partnerim bija citas lietas. Bet, ja trauki ir nomazgāta, tad laulātais partneris – labs cilvēks, kurš tevi ļoti mīl.

  1. Laimīgi pāri koncentrējas uz attiecību attīstību.

Saskaņā ar psihologa Raimonda Nī viedokli, partneri padara laulību veiksmīgāku, strādājot pie attiecību attīstības kopā kā divas personības. Viņiem jebkuri konflikti un strīdi ir tikai iespēja padarīt laulību vēl stiprāku.

Bārkere uzskata, ka šāda virzība uz izaugsmi neļauj pāra radniecīgajām dvēselēm pārstāt būt radniecīgām.

  1. Laimīgi pāri neaizmirst par pateicību.

Ja kaut viens no partneriem izsaka atzinību, tad abi laulātie partneri gūst no laulības lielāku gandarījumu.

Pētījumi parādīja, ka ilgtermiņa perspektīvā cilvēkiem, kuri ir vairāk tendēti uz pateicības un atzinības izteikšanu, attiecības ir daudz stiprākas un drošākas.

  1. Laimīgi pāri sazinās savā starpā ar prieku un entuziasmu.

Bārkere apgalvo, ka katru vakaru laulātajiem partneriem jādalās ar aizgājušās dienas labākajiem mirkļiem. Psihologi to sauc par “kapitalizāciju”.

Zinātnieki apgalvo, ka pāri, kuri praktizē entuziastisku saziņu savā starpā un dalās dienas notikumos, ir vairāk tendēti krist viens otra mīlas apskāvienos, kas seko šādām vakara sarunām.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru