Sinoptiķi pastāsta par stiprām salnām, kuras gaidāmas martā. Ko mums atnesīs pavasaris

Krievijas Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Romāns Vilfands sacīja, ka marta pirmās divas nedēļas būs ļoti atšķirīgas. 

Viņš neizslēdza, ka temperatūra pazemināsies līdz 15 grādiem zem nulles. Pagaidām viņš nevar paredzēt, kādās dienās būs šādas sals. Viņš uzsvēra, ka visā Viduseiropā, arī Latvijā ir gaidāms sals, lai cilvēki nesteidz ārā stādīt augus un kokus.

Nevienmērīgie laika apstākļi sola temperatūras mainīgumu un ekstremālu laika apstākļu skaita pieaugumu: lietusgāzes, spēcīgas snigšanas, auksti un spēcīgi vēji. Romāns steidz cilvēkus brīdināt, lai ziemas vējjakas cilvēki neliek tālu, jo tās drīz vien būs vajadzīgas.

Marta pirmās dienas solās būt siltas un saulainas, taču laiks ļoti ātri nomainīsies un kļūs auksts un vējains. Arī Latvijā meteorologi cilvēkus brīdina par temperatūras pazemināšanos. Pavasaris vēl tik ātri pie mums neatnāks, jo ziema vēl nav galā.

Lasi vēl: Kādas lietas tavā mājoklī ir stingri aizliegts rādīt viesiem. Pretējā gadījumā iedzīvosies pamatīgās nepatikšanās

Pavasaris solās pie mums atnāk tikai marta beigās. Pavisam drīz iestāsies astronomiskais pavasaris. Cilvēki sociālajos tīklos jau dalās ar fotogrāfijām ar sniegpulkstenīšiem, kuri savus asnus jau rāda virs zemes, ar putniem kuri pamazām sāk atgriezties pie mums un ar silto un saulaino laiku.

Avots: mir24

COMMENTS

Pievienot komentāru