Veselīgi pilnīgs ķermenis. Kāpēc PSRS par skaistām uzskatīja meitenes tikai ar apjomīgu ķermeni

Un nekādas anoreksijas, bija normāli standarti.

Padomju Savienībā sieviešu skaistuma standarti ilgu laiku formējās saskaņā ar valsts iekšējo kanonu, kas diezgan spēcīgi atšķīrās no eiropiešu vai Rietumu.

Protams, savu ietekmi atstāja pēcrevolūcijas un pēckara gadi, kad bija vērojams liels pārtikas trūkums un bads. Iespējams, tieši tāpēc tievums netika uzskatīts par skaistuma pazīmi, to drīzāk saistot ar sliktu uzturu un neveselu organisma stāvokli.

Par padomju skaistuma etalonu kļuva parastas strādnieces un lauku meitenes. Veselīgi pilnīgs ķermenis PSRS tika uzskatīts ne tikai par skaistu, bet arī nepieciešamu, jo tievām un vārgām strādniecēm diez vai būtu pa spēkam pat minimālā fiziskā slodze, ne tā? Padomju skaistuli raksturoja “izlieta” figūra, spēcīgas kājas un rokas, plati gurni un apaļa seja ar dabīgu sārtumu vaigos.

Lasi vēl: Puisis satika bezpajumtnieku ratiņkrēslā. Viņa rīcība nepalika nepamanīta!

Pionieru nometnēs un sanatorijās visi dalībnieki tika nosvērti pirms un pēc atpūtas. Svara pieaugums par pāris kilogramiem tika uzskatīts par kūrorta iestādes labā darba rādītāju.

Pieņēmās svarā? Lieliski! Tas nozīmē, ka atpūta nebija veltīga! Nav pārsteidzoši, ka to gadu pludmales bildēs mēs bieži redzam padomju skaistules ar diezgan izliektām ķermeņa formām un pamanāmiem vēderiem, kurus nevienam nav ienācis prātā uzskatīt par kaut kādu figūras trūkumu.

COMMENTS

Pievienot komentāru