Reizēm ir tā, ka liekas ka jūsu starpā mīlestība ir beigusies, taču nevajag padoties! Mēs palīdzēsim jūtas atjaunot kā pirmajā randiņā

Gadās, ka dzīvesdraugu attiecībās pienāk brīdis, kad šķiet, ka mīlestība ir zudusi. Visticamāk, ka jūsu vidū sakrājušies aizvainojumi, bet pareiza saziņa savā starpā var palīdzēt, norāda psiholoģe Viktorija Dubitskaja. Speciāliste stāsta, kam jāpievērš uzmanība, lai pāra starpā atjaunotu mīlestību.

Kāpēc mīlestība izzūd

Es teiktu, ka savstarpēja neizrunāšanās un aizvainojums var sarežģīt attiecības. Jo vairāk neatrisinātu jautājumu tev būs ar partneri, jo mazāk siltuma un saviļņojuma būs jūsu attiecībās. Speciāliste atgādina – attiecības ir smags darbs. Katrs nāk no savas ģimenes, kurā valda dažādi noteikumi, uzskati, vērtības.

Tāpēc jebkurā gadījumā tiklīdz mēs sākam satikties vai dzīvot kopā ar citu cilvēku, mēs saskaramies ar to, ka mēs atšķirīgi skatāmies uz pasauli, un tas var izraisīt konfliktus. Diemžēl ne visas ģimenes māca bērniem, kā pareizi komunicēt. Bieži notiek šādi: cilvēki ir aizvainoti, viņi gaida, kamēr otrs sapratīs, jo “tas taču ir acīmredzami un saprotami”, norāda Viktorija. Un tikai pēc tam ar dusmām un pretenzijām viņi min: “Kā man tas viss ir apriebies”.

Izrādās, ka ikviens ir nācis klajā ar savu negatīvo enerģiju, taču situācija nav atrisināta: uz emociju viļņa tas nekad nenotiek. Jā, var šķist, ka ir kļuvis vieglāk, taču, visticamāk, grūtības, kas ir konflikta pamatā, nav zudušas.

Ja jūti, ka attiecības ir mainījušās, tev jāmeklē iemesls, kas to izraisīja. Pāri bieži mēģina skaidroties, kurš ir labs, kurš slikts, kuram taisnība, kuram ne. Bet – ja jūs esat pāris, tad abiem ir taisnība un abi ir vainīgi: katram ir savs ieguldījums. Tātad – ir jāmeklē cits mijiedarbības veids, lai visi būtu apmierināti. Izdarīt tā, lai liktu savam partnerim sadzirdēt tevi – tā arī ir prasme komunicēt.

Lasi vēl: Kurš jūsu attiecībās ir galvenais? Ja jūsu ”mīlestībā” ir kaut kas no šī, tad visticamāk jūs nebūsiet ilgi kopā

Ko darīt, ja normāli runāt vairs nav iespējams

Viktorija Dubickaja iesaka pārim apmeklēt psihologu. Jo ātrāk viņi dosies pie speciālista, jo lielāka ir iespējamība atrisināt problēmu un saglabāt attiecības.

It īpaši, ja pāra starpā konflikti ir stereotipiski un rodas uz viena un tā paša pamata. Psihologs spēs izprast, kas, pēc jūsu vārdiem, sāpina partneri, un kas sāpina tevi, kā arī piedāvās iespējas, kā no tā izvairīties.

Vienkāršs piemērs: sieviete ir apvainojusies, ka vīrietis viņai nepievērš uzmanību un nododas citām lietām. Viņa domā, ka viņa nav svarīga vīrieša acīs. Bet tas nenozīmē, ka tas tā patiešām ir, iespējams, tā ir reakcija uz bērnības traumu. Iespējams, tāda pati situācija jau ir notikusi ar mammu, tēti, iepriekšējo partneri, tāpēc sieviete tā reaģē.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru